Preview Mode Links will not work in preview mode

Hjärnpodden - Kristina Bähr

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. 



 

Dec 29, 2015

I det här avsnittet kommer Mia Luther, specialistläkare i Barn och ungdomspsykiatri tillbaka och pratar med mig om högfungerande autism - även kallat Asperger.

Vad är det som är annorlunda och vilka styrkor kan vi se hos individer med Asperger?

Hjärnpodden är en podcast på svenska för alla som vill lära...


Dec 22, 2015

I det här avsnittet intervjuas Mia Luther, barn- och ungdomspsykiater om koncentrationssvårigheter i skolan och vi pratar om olika svårigheter som kan dölja sig bakom svårigheter med koncentrationen.

I programmet pratar vi om utredning av neuropsykiatriska svårigheter och även om behandling av ADHD. Vilka vinster...


Dec 18, 2015

I det här programmet intervjuas Märith Bergström-Isacsson, musikterapeut och verksam på Rett Center i Östersund. Vi pratar om hur musik påverkar vår hjärnas djupa strukturer och hur musik kan fungera som ett parallellt språk när vi inte har tillgång till ett vanligt talspråk.

Rett syndrom är en medfödd...


Dec 3, 2015

Varje år tar drygt 1500 personer sitt liv i Sverige. Sedan 1990 visar statistiken en sjunkande trend och det här programmet vill belysa de faktorer som kan hjälpa till att förebygga suicid – här i Sverige och internationellt. 

Riskfaktorer för att ta sitt liv är depression, psykisk ohälsa, ekonomiska problem,...