Preview Mode Links will not work in preview mode

Hjärnpodden - Kristina Bähr

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. 



 

Feb 29, 2016

Känner du igen tecknen på långvarig stress och tidiga tecken på vägen till utmattningssyndrom?

Det här är första avsnittet om utmattningssyndrom, som riktar sig i första hand på att känna igen vad det handlar om och vad orsakerna ofta är till att utmattningssyndrom utvecklas. Utmattning handlar om långvarig...


Feb 15, 2016

Lågaffektivt bemötande används i skolan genom att förutsätta att barn "vill göra rätt om de kan" (Ross Greene). I Sverige finns ett nätverk av psykologer, som arbetar med lågaffektivt bemötande i skolan och i det nätverket arbetar Maria Bühler, som är gäst i detta avsnitt av Hjärnpodden. Grunden i synen...


Feb 13, 2016

Mindfulness och meditation är ett forskningsintensiv område och specialistläkaren Ola Schenström, tidigare verksamhetschef på en vårdcentral under lång tid, har ägnat sig åt mindfulnessträning och att utbilda i mindfulness sedan många år nu.

Bara senaste året har 700 nya vetenskapliga artiklar...