Preview Mode Links will not work in preview mode

Hjärnpodden - Kristina Bähr

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. 



 

Nov 21, 2016

Christian Benedict är docent vid Uppsala Universitet och driver forskning om sömn och de hälsoeffekter sömnbrist har. Christian är disputerad i Lübeck och kom till Sverige 2010, driver sin egen forskargrupp om sömn.

I avsnittet pratar vi om varför vi sover, hur lärande påverkas av sömnbrist och varför det...


Nov 15, 2016

Ulrika Aspeflo är logoped och har lång erfarenhet av utredning, stöd och pedagogisk planering för elever med behov av extra stöd. I hennes bok "För alla i skolan" ger hon en ram för hur arbetet och planeringen med extra anpassningar kan ske i skolmiljön. Det handlar inte om klassrummet eller gruppindelningen....


Nov 6, 2016

I det här avsnittet träffar jag Frida Panoussis, som arbetar som mötesritare, grafic recorder. Hur kan man påverka förståelsen av ord och värderingar i ett möte om man visualiserar genom att rita? Varför gillar vi människor bilder och ritande? Vad är det som gör att en bild kan förenkla och på så sätt...